HET FREESTYLE VERHAAL VAN

Hermen voerknecht

''Het is de vrijheid in onze sport waarmee ik de jeugd wil inspireren''

Mijn naam is Hermen Voerknecht en ik ben één van de freestylers van StreetSkills. Ik ben 21 jaar en woonachtig in Vriezenveen. Momenteel ben ik al drie jaar op rij de nummer twee van Nederland.

Ik ben rond 2015 begonnen met wat freestyle trucs en gestopt met voetbal in 2017. Toen ben ik me volledig gaan focussen op freestyle. Ik ben altijd wel competitief geweest en ben dan ook hard gaan trainen: drie uur per dag, vijf tot zes dagen in de week. Ik train misschien wel veel, maar het mooie is dat het in onze sport ook zichtbaar is. Natuurlijk helpt het als je aanleg hebt voor de sport, maar door de trucs en style te kiezen die bij jou past en veel te trainen kun je heel ver komen.

“Ik train drie uur per dag, vijf tot zes dagen in de week”

Voor mij betekent FREEstyle voetbal VRIJheid! Ik bepaal wanneer ik train, hoelang ik train en wat ik train. Er zijn geen coaches die me vertellen wat te doen. Ik bent niet afhankelijk van anderen. Ik moet niks en mag alles. Ik kan een idee voor een nieuwe truc hebben, maakt niet uit hoe gek. Ik bedenk wat ervoor nodig is en ga hard trainen. Ik kan zo mijn eigen style opbouwen. Mijn eigen ideeën en visie. Mijn freestyle! Dat maakt freestyle voetbal geweldig.

“Voor mij betekent FREEstyle voetbal VRIJheid”

In 2019, 2020 en 2021 ben ik 2e op het NK geëindigd! Maar het meest trots ben ik op het feit dat ik mijn eigen style ontwikkel en daarmee ben ik nog lang niet klaar!

Ontdek het verhaal van

Onze freestylers

Luuk Kruijsdijjk

17e van Nederland

Tim Hoekman

Top 8 van Nederland

Joran Engelen

9e van Nederland

Aron Nijland

Top 8 van Nederland

Rule Your Style!