StreetSkills talent Niels doet voor het eerst mee aan het NK freestyle!

Op 17 en 18 september werd het NK freestyle voetbal voor het vijfde jaar georganiseerd in Eindhoven!

StreetSkills was met vijf freestylers goed vertegenwoordigd, maar ook één van onze freestyle talenten besloot om dit jaar mee te doen! 

Niels heeft de afgelopen tijd enorm veel getraind op freestyle en heeft zo de stap kunnen maken naar het Next-Gen competitie (onder 14 jaar) op het NK. Daar zijn wij als StreetSkills natuurlijk supertrots op! 

Daarnaast deden Hermen, Mike, Tim en Luuk ook weer mee aan het Nederlands kampioenschap. Hermen eindigde voor het vierde jaar op rij op de tweede plek. Mike eindigde 11e dit jaar, Tim werd 9e en Luuk werd 17e van Nederland!

De juryleden waren erg bijzonder dit jaar. Het eerste jurylid was Michryc uit Polen, een meervoudig wereldkampioen. Het tweede jurylid was Kosuke uit Japan, een meervoudig nationaal kampioen en ex nummer twee van de wereld. Het derde jurylid was Erlend Fagerli, de huidige wereldkampioen in freestyle voetbal!

Terugkijkend naar het toernooi was het voor iedereen erg geslaagd. De hele community was er weer bij dit jaar en er zijn nog nooit zoveel deelnemers geweest op een NK. Een mooie ontwikkeling in onze sport/kunstvorm met veel spectaculaire battles en nieuwe tricks!

Ontdek meer verhalen