StreetSkills naar het WK in Praag!

Van 8 t/m 13 augustus vond het WK freestyle voetbal, genaamd ”Super Ball” plaats in Praag! Mike, Tim, Hermen en Luuk deden namens StreetSkills hieraan mee!

In de kwalificatie zat Mike in de groep met onder andere Hermen. Hermen wist zich in deze groep makkelijk te kwalificeren voor de top 76 van de wereld. Mike kwam een paar punten tekort voor de top 76 en moest daarom door battelen in de Intermediate competitie voor een plek in de top 100 van de wereld.

Ook Tim ging verder in de Intermediate battles. Luuk wist zijn rivaal uit Frankrijk van afgelopen jaar te verslaan maar kwam helaas net te kort voor de Intermediate competitie.

Mike wist dit jaar de top 100 van de wereld te behalen door zich in de Intermediate competitie te kwalificeren voor de volgende ronde tegen de kampioen van Ierland. Sam Madden uit Ierland was dit jaar alleen nog een maatje te groot voor Mike. 

Na een knappe prestatie van Mike door de top 100 te bereiken was het nu aan Hermen om de finale dag te gaan halen! In de top 76 ging Hermen gemakkelijk door naar de volgende ronde waarin hij onder andere moest battelen tegen Rowdy uit Nederland. Hermen was in vorm en door zijn eigen unieke stijl kon geen enkele freestyler echt op hem reageren.

In de top 32 moest Hermen battelen tegen een andere Nederlander. Bailey was nu de tegenstander. Kijkend naar de ranglijst in Nederland moest Hermen deze wel kunnen winnen. Toch leek dit makkelijker gezegd dan gedaan. Bailey was in enorme topvorm en ondanks de eigen stijl van Hermen maakte hij toch net iets teveel foutjes. Uiteindelijk bleek de battle heel close en wist niemand wie er naar de Top 16 van de wereld toe zou gaan. Het werd uiteindelijk 3-2 voor Bailey, het WK van StreetSkills was helaas ten einde gekomen in de Top 32 van de wereld.

Toch kunnen we terugkijken op een geslaagd toernooi waarin iedere freestyler zijn eigen stijl heeft kunnen laten zien, iets waar wij met trots op terugkijken!

Binnenkort komt er een documentaire over ons verhaal op het het WK freestyle online. Tot die tijd, bekijk hieronder een aantal van de Super Ball highlights!

Ontdek meer verhalen