StreetSkills naar het WK in Praag!

Na een drukke zomer vol met freestyle workshops en shows staat aan het eind van augustus altijd het WK freestyle voetbal in Praag op de kalender.

Alle freestyle voetballers van over de hele wereld komen in deze week in augustus naar Praag toe om zich te meten met de beste freestylers van de wereld. Zo gingen Luuk, Tim en Mike van StreetSkills ook naar het WK.

In de hoofdcategorie ”Battles” wist Tim erin te slagen om bij de beste 32 freestylers van de wereld te komen! Een enorm knappe prestatie. Hij moest het in de top 32 opnemen tegen Philip Warren Gertsson, een enorm ervaren freestyler die de afgelopen tien jaar bijna altijd de top 16 haalde van het WK. Helaas eindigde het WK voor Tim in de top 32 maar kan hij wel terugkijken op een super geslaagd toernooi.

Mike en Luuk wisten zich helaas niet direct te kwalificeren in de voorrondes en speelden daarom verder in de ”Rookies”. In deze competitie wist Mike erin te slagen om tweede van de wereld te worden! Helaas bleek Alex uit Frankrijk in de finale net een maatje te groot voor Mike. 

In de side categorie ”Iron Man” waarbij het draait om de langste combinaties van basics te doen (basics zijn trucs zoals Around the world en Hop the world) haalde Mike net niet de finale. Hij eindigde uiteindelijk zesde van de wereld in deze competitie.


Ontdek meer verhalen