HET FREESTYLE VERHAAL VAN

Mike van de Streek

''Ik wil kinderen plezier en zelfvertrouwen met de bal geven''

Mijn naam is Mike van de Streek en ik ben de oprichter van StreetSkills. Met StreetSkills willen wij kinderen plezier en zelfvertrouwen met de bal geven. Hieronder lees je waarom ik en al onze andere freestylers dit zo belangrijk vinden.

Ik heb mijn hele jeugd op voetbal gezeten. Door mijn skills denken velen dat ik een talentvolle voetballer was, maar dat viel allemaal wel mee.Toen ik dertien jaar werd kreeg ik enorm veel last van groeipijn. De fysieke problemen werden steeds erger en langzamerhand trainde en speelde ik steeds minder bij mijn voetbalclub.

“Mijn zelfvertrouwen was ik compleet verloren, maar het plezier voor de bal nog niet”

Ik begon me te ergeren aan mijn eigen lichaam, maar ook door hoe ik door mijn teamgenoten werd gezien. Ik was als persoon niet veranderd, maar als je door trainers telkens niet of weinig speelt omdat er gewonnen moet worden, doet dit wat met je zelfvertrouwen. Het zou nog drie tot vier jaar duren voordat ik weer pijnvrij op het voetbalveld zou staan. In deze jaren was ik van een vaste selectiespeler bij de D1 veranderd naar een wissel bij de B3. Mijn zelfvertrouwen was ik compleet verloren, maar het plezier voor de bal nog niet.

Ik wilde ondanks de groeipijn zo graag weer iets met de bal doen. Toen ik startte met hooghouden kon ik misschien net twintig halen. Al snel begon ik het erg leuk te vinden om mezelf te blijven uitdagen. Dagelijks heel YouTube afstruinen naar nieuwe trucs en ‘s avonds niet eerder naar binnen voordat de trucs gelukt waren. Het gaf mij enorm veel plezier. Ik kon echt zien dat ik mij ontwikkelde met de bal. 

“Toen ik startte met hooghouden kon ik misschien net twintig halen”

Op termijn begon ik het leuker te vinden dan het veldvoetbal. Ik kwam erachter dat freestyle voetbal echt een sport was met een community die niet draait om winnen, maar juist draait om het delen van de passie voor de sport. Of je nu wereldkampioen bent of net begint, iedereen is bij ons welkom en klapt voor elkaar als er een nieuwe truc lukt. Dat is wat voor mij freestyle voetbal zo mooi maakt. 

Dit zou iedereen in zijn of haar eigen sport ook moeten ervaren. Daarom draaien onze clinics ook niet om winnen of om wie de beste truc doet. Als wij als StreetSkills iedereen talentvol kunnen laten voelen met de bal en ze zo meer plezier en zelfvertrouwen kunnen meegeven hebben wij onze missie behaald.

Ontdek het verhaal van

Onze freestylers

Rule Your Style!