HET FREESTYLE VERHAAL VAN

Luuk Kruijsdijk

''Het belangrijkste vind ik dat een kind zich gezien voelt en waardering krijgt''

Mijn naam is Luuk Kruijsdijk en ik ben één van de freestylers van StreetSkills. Ik ben 21 jaar en ben momenteel woonachtig in Doorn. Momenteel ben ik de nummer 17 van Nederland.

“Ik werd eruit gehaald omdat mijn coach zei dat ik die trucjes beter langs de zijlijn kon doen”

Ik ben nu bijna 8 jaar actief bezig met freestyle voetbal. Het begon allemaal met trucjes die ik op YouTube bekeek en dan in een voetbalwedstrijd probeerde. Maar natuurlijk lukte deze trucs mij niet altijd tijdens de wedstrijd waardoor ik veel kritiek over me heen kreeg. Zo ben ik begonnen met freestyle voetbal. Ik werd eruit gehaald omdat de coach zei dat ik die trucjes beter langs de zijlijn kon gaan doen, hier had ik geen problemen mee. Ik vond de trucjes namelijk toch leuker dan de wedstrijd zelf.

Uiteindelijk kwam ik via Instagram in contact met andere freestylers en ben toen een keer naar een evenement geweest. Vanaf dat moment was ik verliefd op de sport. Nu zijn we 8 jaar verder en heb ik aan heel veel toernooien meegedaan en veel clinics en shows mogen geven op de tofste plekken.

“Met positiviteit en de bal probeer ik kinderen te inspireren”

Daarnaast werk ik als pedagogisch medewerker op een sport-bso en hier ben ik natuurlijk ook veel met de kinderen trucjes aan het oefenen. Het belangrijkste vind ik dat een kind zich gezien voelt en waardering krijgt. Met positiviteit en de bal probeer ik kinderen te inspireren. Dit is mijn grootste doel als freestyle voetballer.

Ontdek het verhaal van

Onze freestylers

Hermen Voerknecht

2e van Nederland

Tim Hoekman

Top 8 van Nederland

Joran Engelen

9e van Nederland

Aron Nijland

Top 8 van Nederland

Rule Your Style!