HET FREESTYLE VERHAAL VAN

Joran Engelen

''Mijn passie voor de sport overdragen om freestyle groter te maken vind ik geweldig''

Mijn naam is Joran Engelen en ik ben één van de freestylers van StreetSkills. Ik ben 18 jaar en ben momenteel woonachtig in Hillegom. Momenteel ben ik de nummer 9 van Nederland.

”Als wissel ging ik langs de kant een bal hooghouden, zo ben ik begonnen''

Ik ben begonnen met freestyle voetbal nadat ik na een lange tijd voetbal gespeeld te hebben blessures begon te krijgen. Hierdoor stond ik steeds vaker wissel en begon ik uit verveling langs de kant een balletje hoog te houden. Na een tijdje ging ik steeds meer voetbaltrucjes doen en begon dit ook steeds leuker te vinden. Ik werd er steeds beter in en begon meer te leren over freestyle voetbal.

“Supertrots dat ik al meerdere wereldrecords heb behaald”

Een paar weken later kwam ik terecht in de freestyle community. Daar begon mijn freestyle carrière. Inmiddels ben ik al 4 jaar bezig met freestyle voetbal en zit ik in de top 16 van Nederland. Daarnaast heb ik momenteel al meerdere wereldrecords in freestyle voetbal verbroken. Ook heb ik al twee keer mee mogen doen aan het WK in Praag. Van te voren had ik natuurlijk nooit gedacht dat ik dit allemaal zou kunnen bereiken. 

Freestyle voetbal heeft mij veel geleerd en geholpen om mij ook als mens meer te ontwikkelen. Dit gevoel wil ook op andere mensen overbrengen. Daarom vind ik het ook zo leuk om clinics te geven omdat ik hierdoor mijn passie kan overdragen op anderen om ook aan deze fantastische sport te beginnen. Ik ben daarom ook heel erg blij dat we dit met StreetSkills kunnen waarmaken.

Ontdek het verhaal van

Onze freestylers

Rule Your Style!