HET FREESTYLE VERHAAL VAN

Aron Nijland

''Dat ik mensen kan inspireren met iets waar ik hard voor getraind heb vind ik heel bijzonder''

Mijn naam is Aron Nijland en ik ben één van de freestylers van StreetSkills. Ik ben 21 jaar en ben momenteel woonachtig in Vriezenveen. Op het NK in 2019 haalde ik de top 8 van Nederland.

”Terwijl onze teamgenoten na hun wedstrijd naar huis gingen, bleven wij met z'n tweeën trucjes oefenen.''

Mijn freestyle carrière is begonnen bij onze lokale voetbal club DETO Twenterand in Vriezenveen. Op het kunstgrasveld bij DETO ontmoette ik Hermen, ook één van de huidige freestylers van StreetSkills. Samen begonnen we om allemaal verschillende voetbaltrucjes te bedenken en te leren. Terwijl onze teamgenoten na hun wedstrijd naar huis gingen, bleven wij met z’n tweeën trucjes oefenen. Uiteindelijk begonnen we ook steeds vaker buiten de voetbal om samen te trainen.

“heel gaaf om al die verbaasde gezichten te zien nadat we een show hebben gegeven.”

Zo kregen wij met z’n tweeën een enorme passie voor freestyle voetbal en motiveerden elkaar om steeds moeilijkere trucs aan te leren. Inmiddels freestyle ik nu voor vijf jaar en heb ik de top 8 op het NK freestyle voetbal gehaald en behoorde ik ook in 2019 tot de top 100 van de wereld op het WK in Praag. Dit was een grote droom van mij! Wat het freestylen zo mooi maakt voor mij, is dat ik andere mensen kan inspireren met iets waar ik hard voor getraind heb. Ik vind het heel gaaf om al die verbaasde gezichten te zien nadat we een show hebben gegeven! Ook vind ik het erg leuk om kinderen te inspireren om ook te gaan trainen. Dat is precies wat we met StreetSkills willen uitstralen!

Ontdek het verhaal van

Onze freestylers

Rule Your Style!